Αρχική Eπικαιρότητα Νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της...

Νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δίωξη της 33χρονης για τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ίριδας – Η απόφαση των εισαγγελέων

Δίωξη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της μητέρας των δύο κοριτσιών, της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι δύο εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι από σήμερα υπόλογη και για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα και η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατός της ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Προηγούμενο άρθροΒρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Εκδόθηκα η ΚΥΑ-Τα κριτήρια επιλογής
Επόμενο άρθροΧρέωση διοδίων με βάση τα χιλιόμετρα – Πότε ξεκινά στην Ελλάδα;