Αρχική Χωρίς κατηγορία Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Την σκότωσε μετά τη δεύτερη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Την σκότωσε μετά τη δεύτερη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε τη σύζυγό του – Συνελήφθη ο δράστης – Οι μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία πριν το έγκλημα

Ένας άνδρας 51 ετών συνελήφθη από τις αρχές ως δράστης της νέας γυναικοκτονίας που καταγράφηκε στη Ζάκυνθο. Ο 51χρονος φέρεται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (31/7) ξυλοκόπησε άγρια και κατόπιν μαχαίρωσε την 40 ετών σύζυγό του, η οποία και εξέπνευσε στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Μετά από ανθρωποκυνηγητό, ο δράστης συνελήφθη σήμερα, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης, μετά από καβγά, ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, ενώ κατόπιν της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.  Ο άνδρας είχε απασχολήσει κατά παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε συλληφθεί για ενδοοικογενεική βία και είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης φαίνεται να ζήλευε την σύζυγο του και αυτή ήταν η αφορμή για όλους τους καβγάδες του ζευγαριού. Η 40χρονη ήταν μητέρα τριών παιδιών και δούλευε ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο της περιοχής του Τσιλιβή. Φέρεται λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της η γυναίκα να είχε υποβάλλει μία ακόμη μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Η καταγγελία στην Αστυνομία και τα θανατηφόρα χτυπήματα

Την Κυριακή η γυναίκα απευθύνθηκε στις Αρχές για να ζητήσει βοήθεια καθώς ο 49χρονος της είχε επιτεθεί για μία ακόμη φορά. Η γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγό της, ωστόσο, γύρισε στο σπίτι, όπου ο 49χρονος τη χτύπησε για μία ακόμη φορά και άρχισε να τη σέρνει από τα μαλλιά στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα.

Στις 18 Ιουνίου 2022 η 40χρονη γυναίκα είχε απευθυνθεί στις Αρχές, καθώς ο σύζυγος της την είχε χτυπήσει άσχημα. Τότε το δικαστήριο όρισε ότι δεν επιτρέπεται να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 100, με την ίδια μετά από λίγες ημέρες να πείθεται από τα παρακάλια του και να τον αφήνει να επιστρέψει σπίτι τους.