Αρχική Ν. Κορινθίας Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (31.7.2022) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 42χρονο ημεδαπό. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.7.2022 έως και την 30.7.2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, είχαν διαπράξει, συνολικά, -5- περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ η συνολική τους αξία ξεπερνά τα -65.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τo Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.