15.1 C
Corinth
Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Λακωνίας ΛΑΚΩΝΙΑ: Σε εξέλιξη οι εργασίες για νέες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους, από την...

ΛΑΚΩΝΙΑ: Σε εξέλιξη οι εργασίες για νέες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους, από την Περιφέρεια Πελ/σου (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη 26/7 οι εργασίες για τις νέες ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας, ενώ με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται και το έργο της συντήρησης και σήμανσης στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως τονίζεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης διενήργησε χθες Τετάρτη 27/7 εργασίες ισοπεδωτικών στρώσεων αφ’ ενός στην περιοχή Βασιλακίου επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου σε μήκος 2.500 μέτρων και αφ’ετέρου στην περιοχή Αρεόπολης επί της επαρχιακής οδού Γυθείου- Αρεόπολης -Γερολιμένα σε μήκος 3.500 μέτρων.

Από σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου, όπως ο ίδιος ο κ. Τζινιέρης σημείωσε- θα αρχίσουν οι τελικές στρώσεις οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα.

Εξ άλλου, ξεκίνησε πρόσφατα και στην Π.Ε. Λακωνίας η υλοποίηση του έργου συντήρησης και σήμανσης του εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο «τρέχει» σε ολόκληρη την Περιφέρεια με συνολικό προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.

Στην Λακωνία, ειδικότερα, όπως διευκρινίζει ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, οι σχετικές εργασίες προβλέπουν: α) διαγράμμιση οριογραμμών και άξονα οδών σε μήκος περίπου 238 χιλιομέτρων, β) 520 νέες πινακίδες (πληροφοριακές, κώδικα οδικής κυκλοφορίας και αρχαιολογικών τόπων), γ) 2.650 αντανακλαστικούς οριοδείκτες και δ) 2.280 «μάτια γάτας».