Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στη Δαδιά: Καίγεται για 7η μέρα το δάσος – «Σηκώθηκαν» τα...

Φωτιά στη Δαδιά: Καίγεται για 7η μέρα το δάσος – «Σηκώθηκαν» τα εναέρια μέσα

Στάχτη έχουν γίνει πάνω από 34.000 στρέμματα γης στην περιοχή στο Δάσος της Δαδιάς, ενώ και σήμερα Τετάρτη (27.7.2022) η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 7η ημέρα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού.

Πλέον οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Δαδιά του Έβρου επικεντρώνονται στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο. Την Τρίτη σημειώθηκε και μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο νοτιοδυτικό μέτωπο, που οδηγεί προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εκτός των επίγειων και εναερίων πυροσβεστικών επιχειρήσεων ταυτοχρόνως δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός πυκνού δασικού οικοσυστήματος που εμποδίζει δυστυχώς την πρόσβαση των πυροσβεστών.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, 1 ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 8 μηχανήματα έργου.

 

Προηγούμενο άρθροΤαυτότητα και δίπλωμα στο κινητό από σήμερα – Παρουσιάζεται η εφαρμογή
Επόμενο άρθροΑίγυπτος: Δικαστής ζήτησε τη live εκτέλεση δολοφόνου φοιτήτριας