Αρχική Eπικαιρότητα Στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει...

Στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2

Στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το κόστος της εν λόγω παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα θα καλύπτει περισσότερα οχήματα (3,1 εκατ. από 3,5 εκατ.).

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε δε, πως θα κάνει χρήση της επιδότησης μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων σε σχέση με το πρώτο Fuel Pass.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων από τις 29 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο ίδιος τόνισε πως το βασικό σενάριο αφορά σε ενισχύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα.

Όπως εξήγησε, ένα κομμάτι από αυτό το ποσό θα προέρχεται από τον εθνικό προϋπολογισμό, ένα άλλο από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και ένα τρίτο από τη φορολόγηση των υπερκερδών.