Αρχική Ν. Κορινθίας O εκβιαστής “δημοσιογράφος”της Κορίνθου, τα ψεύτικα προφίλ, οι αφελείς αυτοδιοικητικοί και οι...

O εκβιαστής “δημοσιογράφος”της Κορίνθου, τα ψεύτικα προφίλ, οι αφελείς αυτοδιοικητικοί και οι μάσκες που πέφτουν

Πριν από αρκετά χρόνια η Κόρινθος ήταν έρμαια ενός αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου που ήταν γνωστός της πάσει για εκβιασμούς, σκάνδαλα, οικονομικές και παντός είδους απάτες που επιβίωνε και μεγαλουργούσε. Η δράση του γνωστή, η φήμη των ραδιουργιών του πέρναγε και τα στενά σύνορα του νομού, ωστόσο κατάφερνε όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά και να “βολέψει” δικούς του ανθρώπους.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης όμως τον πρώτο χρόνο χαίρονται και το σύστημα κατάφερε να τον πετάξει έξω από την ενεργή δράση. Βρέθηκε στο περιθώριο που του άξιζε μιας και η “μπέσα” στον λόγο και στις πράξεις του αποτελούσαν ανέκαθεν άγνωστες αξίες. Η απομόνωσή του ανακούφισε τους πολιτικούς που έβλεπαν πως το έργο τους παρουσιαζόταν ως είχε και δεν χρειάζονταν έναν εκβιαστή, πρώην πολιτευτή, έναν άνθρωπο της ίντριγκας και του μαγειρέματος ανάμεσά τους. Η δημοσιογραφία στην Κόρινθο παίρνει την θέση που της αξίζει και η λέξη ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ εξαφανίζεται από τους κόλπους της.

Συντηρείται δύσκολα για κάποια χρόνια μιας και η αποταμίευση δεν υπήρξε ποτέ στην ζωή του αλλά και γιατί τα χρήματα που κέρδιζε δεν ήταν τίμια προιόν εργασίας και μόχθου.

Τους τελευταίους μήνες όμως βγαίνει από το καβούκι του χάρη στην παγίδα που έστησε σε παράγοντα του ποδοσφαίρου για να του αποσπάει χρήματα τάζοντάς του χρυσές μέρες και γεμάτο πορτοφόλι. Καλοπροαίρετα αφελής ο επιχειρηματίας αρχίζει να επενδύει επάνω του πιστεύοντας τα ψέμματα και τις στημένες σχέσεις του με αυτοδιοικητικούς που θα τους οδηγήσουν για άλλη μια φορά στο εύκολο χρήμα που πάντα συνήθιζε να βγάζει. Κλείνει ατελείωτα ραντεβού με αυτοδιοικητικούς, τάζει στήριξη χωρίς όρους, χωρίς χρήματα με προτεραιότητα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Και το καταφέρνει με κάποιους διότι δεν γνωρίζουν και δεν φαντάζονται τι θα ζητάει στην πορεία και την μαγική ικανότητά του να στήνει παγίδες στο θήραμά του. Με αυτές τις πλάτες βγάζει κεφάλι μέσα από την σκόνη και οι εμφανίσεις του στα κοινά αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται πιο συχνές.

Με μία μεγάλη διαφορά όμως αυτή την φορά. Πως παρότι οι αυτοδιοικητικοί έχουν κοντή μνήμη, ο κόσμος, οι αναγνώστες, οι Κορίνθιοι, δεν ξεχνούν την πρόστυχη δράση του.

Εύκολο πράγμα όμως και αυτό για ένα πανούργο μυαλό. Δημιουργεί ψεύτικα προφίλ γνωστών οδών, στέλνει αιτήματα φιλίας παντού και καταφέρνει να περνάει τα μηνύματα που θέλει για όσους “στηρίζει”. Συνήθως είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ για να μπορεί να μαθαίνει, να μεταφέρει, να εκβιάζει και να αποσπάει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Δεν διστάζει να θίξει ανθρώπους, οικογένειες, επιχειρηματίες, να κρίνει ανώνυμα ακόμη και προσωπικές στιγμές πολιτών που ποτέ δεν έπεσαν στην φάκα που με τόση μαεστρία στήνει. Οποιος διαφωνεί μαζί του μπαίνει στο στόχαστρο, όποιος στην συνέχεια δεν υποκύψει στα γούστα του δέχεται τα πυρά του.

Νομίζει πως ήρθε η ώρα για την ρεβάνς του όμως πολύ γρήγορα και η μία μετά την άλλη πέφτουν οι μάσκες και τα πολλαπλά προσωπεία του. Γιατί η θέση που του άξιζε και του αξίζει για πάντα είναι μόνο η αφάνεια και το σκοτάδι , ίσως και τα κάγκελα  …………..

Σ.Μπαλή