Αρχική Περ. Πελοποννήσου Δικαιώνεται ο Παναγιώτης Νίκας για το φυσικό αέριο; – Στο ΣΤΕ η...

Δικαιώνεται ο Παναγιώτης Νίκας για το φυσικό αέριο; – Στο ΣΤΕ η υπόθεση

Η υπόθεση του αναδόχου για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο παρέπεμψε την υπόθεση αυτή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στο εν λόγω δικαστήριο έχει προσφύγει η ΔΕΔΑ (Δημοσία Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) δύο φορές, την πρώτη για την παραχώρηση σε ιδιώτη αδειών παροχής φυσικού αερίου στην Τρίπολη και την Κόρινθο (με παρέμβαση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ της ΔΕΔΑ) και τη δεύτερη για την παραχώρηση σε ιδιώτη αναλόγων αδειών για την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε, εντάσσει το φυσικό αέριο στις φιλικές προς τις πηγές που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους, επομένως και να ενταχθούν στο περιβάλλον για το φυσικό αέριο στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Οι εκθέσεις φαίνεται ότι δικαιώνουν την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι προσανατολισμένη στον δημόσιο χαρακτήρα και τον έλεγχο των υποδομών για το φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί η επιμονή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα για την διανομή του φυσικού αερίου από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, που όπως φαίνεται ενδέχεται και να δικαιωθεί η επιλογή του.