Αρχική Eπικαιρότητα Power Pass: Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές

Power Pass: Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές

Power Pass: Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων της αποζημίωσης για τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμο ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου είπε πως τις προσέχεις ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε παράλληλα ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του».

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του Nord Stream 1 εξέφρασε την ελπίδα να είναι προσωρινή όπως έχει ανακοινωθεί, γιατί – όπως σχολίασε – διαφορετικά το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι τέτοιο που το ντόμινο το οποίο θα προκαλέσει θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Τόνισε ακόμη πως η Ελλάδα «είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο».