Αρχική Eπικαιρότητα Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό: Από 27 Ιουλίου η εφαρμογή

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό: Από 27 Ιουλίου η εφαρμογή

Περισσότερες πληροφορίες για την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο OT Forum – Meta Living σχετικά με το ψηφιακό δίπλωμα και την ψηφιακή ταυτότητα, έκανε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπενθύμισε πως από τις 27 Ιουλίου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ψηφιακή μορφή στο κινητό, τόσο το δίπλωμα οδήγησης τους, αλλά και την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Σημειώνεται πως την τρέχουσα είδηση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, δηλώνοντας πως οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά και το δίπλωμα οδήγησης τους σε λίγες μέρες από σήμερα.

Θα είναι διαθέσιμα το απόγευμα της 27ης Ιουλίου

Κι αυτό, καθότι θα μπορούν να έχουν τα έγγραφα αυτά -ηλεκτρονικά- μέσα στο wallet του κινητού τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο OT FORUM  και στο πάνελ «Ευφυείς, Βιώσιμες πόλεις – Ευφυείς πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, θα μπορούμε να έχουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, αλλά όχι το διαβατήριο, καθώς αυτό αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, κάτι το οποίο απαιτεί διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό του υπουργείου, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Αναδυόμενες τεχνολογίες

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται η ένταξη της ταυτότητας στο wallet του κινητού, όπως προναφέρθηκε, οι μεταβιβάσεις ακινήτων και το ΚΕΠΑ, το οποίο αφορά Άτομα με Αναπηρία, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Άλλωστε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι «η ψηφιακή στρατηγική πρέπει να είναι κοινωνική».