Αρχική Eπικαιρότητα Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Παράταση έως 8 Ιουλίου – Οι δικαιούχοι και οι...

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Παράταση έως 8 Ιουλίου – Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

Η παράταση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών ισχύει έως το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου. Αρχικά, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ήταν προγραμματισμένο να κλείσει σήμερα στις 3 η ώρα

Παράταση παίρνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών. Η παράταση ισχύει έως το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου. Αρχικά, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ήταν προγραμματισμένο να κλείσει σήμερα στις 3 η ώρα.

Τι λέει η απόφαση για παράταση
Όπως προβλέπει η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:

«Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και έως την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για 3 ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται στην ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr.

Το ποσό της επιδότησης από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, το ποσοστό επιδότησης ωστόσο δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, όπως και με ΑμεΑ, οικογένειες, λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση.

Υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης θα βασίζεται σε αυτές:

Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).
Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει έως τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Πηγή: reader