Αρχική Eπικαιρότητα ΠΟΕΔΗΝ: Ραγδαία αύξηση εισαγωγών ασθενών με κοροναϊό – Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Ραγδαία αύξηση εισαγωγών ασθενών με κοροναϊό – Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία

Για τρομακτική αύξηση, των περιστατικών κοροναϊού, που προσέρχονται στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι διαπιστώνεται επίσης, μεγάλη αύξηση των περιστατικών κοροναϊού που τελικά εισάγονται, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη «άμεσης ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό ( άρση αναστολών, προσλήψεις), καθ ότι εφέτος το καλοκαίρι δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι».

Παράλληλα προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία αναγκάζονται να καταρτίζουν εκτάκτως επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών με κίνδυνο περικοπών αδειών και ρεπό του προσωπικού που ήδη έχουν προγραμματιστεί».

Δεκάδες ασθενείς με κοροναϊό στα Επείγοντα – Πόσοι νοσηλεύονται

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, συνεχώς τα νοσοκομεία αναγκάζονται να δεσμεύουν νέες κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού.

Ενδεικτικές ήταν οι εφημερίες χθες σε Αττικό και Ευαγγελισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ:

  • Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ εισήχθησαν 34 ασθενείς με κοροναϊό. Νοσηλεύονται συνολικά στο νοσοκομείο 100 ασθενείς.
  • Στο ΑΤΤΙΚΟ εισήχθησαν 38 ασθενείς με κοροναϊο και νοσηλεύονται 55 ασθενείς στις κλινικές και 11 στη ΜΕΘ. Οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ του ΑΤΤΙΚΟΥ περιστατικών με κοροναϊού, ήταν πάνω από 150.
  • Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ νοσηλεύονται 61 ασθενείς με κοροναϊό
  • Στο ΣΩΤΗΡΙΑ νοσηλεύονται 129 ασθενείς με κοροναϊό

«Αναμένονται μεγάλα ζόρια»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Καλεί παράλληλα το Υπουργείο Υγείας να ενισχύσει τα νοσοκομεία με προσωπικό και να προχωρήσει στην άρση των αναστολών εργασίας, «για να καταστεί δυνατή η ξεκούραση του υπάρχοντος για λίγες ημέρες. Αναμένονται πολύ μεγαλύτερα ζόρια με το κοροναϊό φθινόπωρο και χειμώνα. Μην ξεχνάμε τις άλλες παθήσεις».