Αρχική Ν. Κορινθίας Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η Αθηνά Κόρκα αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις...

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η Αθηνά Κόρκα αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις του νομού Κορινθίας

Πριν το μελάνι στεγνώσει από την άνομη εμπλοκή της χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα στην επιχείρηση KORINTHIAN PALACE, όπου πήρε άμεσα θέση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, άλλη μία υπόθεση έρχεται τώρα να ταράξει και πάλι τις αρμοδιότητές της.

Κατά της επιχείρησης Ε.ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ και ΣΙΑ Ε.Ε έχει εκδοθεί οριστική απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και αφορά την ανάκληση οικοδομικής αδείας της επιχείρησης καθώς και της άδειας λειτουργίας της.

Αμέσως μετά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του peloponnisosnews, εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων προκειμένου να ασκηθεί έφεση κατά της οριστικής αυτής απόφασης. Ο Δήμος Κορινθίων πέρασε το συγκεκριμένο αίτημα της εταιρείας Ε.ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ και ΣΙΑ Ε.Ε ως όφειλε από την Οικονομική Επιτροπή, όπου και απορρίφθη.

Το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που ακολουθησε η άνω εταιρεία ήταν να απευθυνθεί για το ίδιο θέμα της έφεσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Και εκεί δεν ακολουθήθηκε η νόμμη διαδικασία του Δήμου Κορινθίων, να περάσει δηλαδή το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και να παρθεί η απόφαση της πλειοψηφίας, αλλά ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δημήτρης Ανδρεόπουλος στις 18/04/2022 συντάσει έφεση για την άνω ΟΡΙΣΤΙΚΗ απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

 1. Tα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής :
  1. Χωρίς απόφαση της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου πως ο δικηγόρος Δημήτρης Ανδρεόπουλος συνέταξε την παρακάτω έφεση για την εταιρεία Ε.ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ και ΣΙΑ Ε.Ε ;
  2. Πως η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα δίνει εντολή στον αρμόδιο δικηγόρο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για αυτή την ενέργεια χωρίς να περάσει το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή;
  3. Ενημέρωσε η κυρία Κόρκα ως νόμιμα όφειλε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για αυτές τις ενέργειες;
  4. Η κυρία Κόρκα που άνομα προχώρησε πριν από λίγους μήνες σε υπογραφή για αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρείας KORINTHIAN PALACE προκαλώντας σύγχυση και αβεβαιότητα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, γιατί για άλλη μια φορά λειτουργεί σπασμωδικά;
  5. Πως ο κύριος Ανδρεόπουλος αναλαμβάνει έφεση μίας εταιρείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικό της νομικό σύμβουλο για το ΣΤΕ (Συμβούλιο Επικρατείας) συντάσοντας 12σέλιδη έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες και το παρελθόν της επιχείρησης; Πόσες εργατοώρες έχασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την συγκέντρωση στοιχείων που έκανε ο κύριος Ανδρεόπουλος για να παρουσιάσει αυτή την έφεση; Που είναι κύριε Ανδρεόπουλε η υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την τέλεση αυτής της ενέργειας; Αναρωτήθηκε ο κύριος Ανδρεόπουλος γιατί ο Βασίλης Νανόπουλος και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων απέρριψε το αίτημα της εταιρείας Μανδρέκας; Η συγκεκριμένη υπόθεση θίγει τα συμφέροντα της Περιφέρειας και βιάστηκε ο κύριος Ανδρεόπουλος να προλάβει τις ημερομηνίες για την έφεση στο ΣΤΕ;                                                  Eν κατακλείδι θα πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα για την συγκεκριμένη υπόθεση και τον επιχειρηματία Ε.Μανδρέκα και την κυρία Κόρκα που με δύο μέτρα και δύο σταθμά αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις του νομού. Από την μία βιάστηκε να κλείσει μία επιχείρηση χωρίς να έχει την αρμοδιότητα να το πράξει και από την άλλη “δίνει” εντολή (εκτός αν λειτούργησε από μόνος του ο κύριος Ανδρεόπουλος) να γίνει έφεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε οριστική απόφαση Εφετείου για λογαριασμό της εταιρείας Ε.Μανδρέκας και ΣΙΑ ΕΕ.

 

 

 

Σ.Μπαλή

Προηγούμενο άρθροΠατριωτική Ένωση: H Μαρίνα Κουρκλή υποψήφια στο Κιλκίς
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Φωτιά στο πεδίο βολής στην Κόρινθο