Αρχική Eπικαιρότητα «Ψυχρές λίμνες» από σήμερα – Μέχρι πότε θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες

«Ψυχρές λίμνες» από σήμερα – Μέχρι πότε θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες

Με άστατες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (24/06), με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί ότι το πεδίο υψηλών πιέσεων που κάλυπτε την κεντρική Μεσόγειο και οδήγησε τη θερμοκρασία ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου έχει εξαπλωθεί πιο βόρεια και ωθεί ψυχρές λίμνες προς τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, «μια οργανωμένη Ψυχρή Λίμνη καλύπτει την Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία και καθώς στροβιλίζεται θα φέρνει φαινόμενα στην περιοχή μας επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης».

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό σήμερα, Παρασκευή «προς το μεσημέρι τα φαινόμενα που χτύπησαν τις βόρειες περιοχές θα κινούνται νοτιότερα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι η ψυχρή λίμνη αυτή κατά περιόδους θα στέλνει πιο ψυχρές αέριες μάζες που πιθανώς θα συνδυάζονται με τη ζέστη μετά το μεσημέρι και θα δίνουν φαινόμενα κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας με τις πιο επικίνδυνες ημέρες να είναι η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και ειδικά για τις θερμές ώρες της ημέρας.