Αρχική Eπικαιρότητα Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Λάρισα – Νέα στοιχεία και εικόνες. Η αιτία για...

Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Λάρισα – Νέα στοιχεία και εικόνες. Η αιτία για την φυλάκιση 42 χρόνων

Η είδηση έχει συνταράξει τη Λάρισα με μια γυναίκα να έχει να βγει από το σπίτι της, εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι όπως φαίνεται ήξεραν αλλά δεν έκαναν τίποτα… Αποτέλεσμα ήταν ένα παιδί που πήγαινε σε δημοτικό στη Λά…Αποτέλεσμα ήταν ένα παιδί που πήγαινε σε δημοτικό στη Λάρισα να κλειδωθεί στο σπίτι του και να βγει ξανά μετά από 4 και πλέον δεκαετίες. Η μητέρα της όπως αναφέρουν πια συγγενείς, ντρεπόταν για το πρόβλημα υγείας του παιδιού της και αποφάσισε να μετατρέψει το σπίτι σε φυλακή. Μια φυλακή με κάγκελα όπως δείχνουν οι εικόνες, μέσα στην οποία ζούσαν μόνες και παντελώς απομονωμένες οι δύο τους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ήταν ακόμα πιο μαρτυρικά για το θύμα…

Γυναίκα που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας είπε ότι γνώριζε για το περιστατικό και εκείνη και πολλοί συγγενείς που επισκέπτονταν την οικογένεια, όμως η μάνα δεν επέτρεπε σε κανέναν να πει ή να κάνει το παραμικρό. Όπως αποκάλυψε «το παιδί είχε πάει μόνο τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο.»

Η γυναίκα βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα. Με εισαγγελική εντολή, διερευνώνται οι συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης, η οποία με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να πάσχει από κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα ή να έχει μειωμένη αντιληπτική ικανότητα.

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού. Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Πηγή