Αρχική Ν. Λακωνίας Φωτίζεται η Νέα Είσοδος της Σπάρτης: Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών...

Φωτίζεται η Νέα Είσοδος της Σπάρτης: Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτη

Όταν κατασκευάζαμε το έργο της Νέας Εισόδου της Σπάρτης, αναδείξαμε το γεγονός ότι, η μελέτη που υλοποιούσαμε, δεν προέβλεπε δρόμο διέλευσης των πεζών και επίσης δεν προέβλεπε φωτισμό ούτε στον κόμβο, ούτε κατά μήκος των προσαγωγών οδών και της Νέας Γέφυρας.
Και υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας ότι θα διορθώσουμε άμεσα τις ελλείψεις βελτιώνοντας λειτουργικά την Νέα Είσοδο.
Ο πεζόδρομος έχει ήδη υλοποιηθεί και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες πολίτες καθημερινά και σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας , υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του φωτισμού του κόμβου και της Νέας Εισόδου,, που θα αρχίσει από αύριο να υλοποιείται !
Ευχαριστώ θερμά τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και τα στελέχη της, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο !
Παράλληλα,
Επανασχεδιάζουμε την περιφερειακή οδό από την παλιά γέφυρα του Ευρώτα, μέσω του κόμβου του Αφυσσού και έως την διασταύρωση με τα Μενελάια, με έμφαση στη δυνατότητα δημιουργίας πεζοδρόμου, όπου αυτό είναι εφικτό και
Μελετάμε την ανάπλαση του Ευρώτα, με προτεινόμενες υποδομές, που θα είναι ήπιας μορφής και θα έχουν σαν σκοπό την αναψυχή αλλά και να συνδέσουν τον αστικό ιστό της Σπάρτης, με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις παραγωγικές λειτουργίες του τοπίου του ποταμού καθώς και με τα παραποτάμια πολιτιστικά μνημεία.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να παραδώσουμε έργα, που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Λακωνίας !

  Θεόδωρος Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών

Προηγούμενο άρθροΠλεόνασμα και ανάπτυξη «ξεκλειδώνουν» νέα μέτρα στήριξης – Στο επίκεντρο τα υγρά καύσιμα
Επόμενο άρθροΣυμβάσεις 1,7 εκ ευρώ υπέγραψε στη Λακωνία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας