Αρχική Ν. Αρκαδίας VIDEO: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ευλογιά των Πιθήκων

VIDEO: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ευλογιά των Πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια ιογενής λοίμωξη που κυρίως εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής.
Μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αναπνευστικού συστήματος κατόπιν εισπνοής μεγάλου μεγέθους σταγονιδίων και μέσω επαφής με δερματικές βλάβες πάσχοντος και μέσω της επαφής με άγρια ζώα.
Τα συμπτώματά που μπορεί να έχει κάποιος που νοσεί είναι από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων χρειάζεται να περάσουν 5 έως 21 μέρες για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Η αντιμετώπιση της νόσου αποσκοπεί στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Συνήθως η πορεία είναι ήπια και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε 2 με 4 εβδομάδες, ενώ δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο για την νόσο.
Συχνά χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο, σε καραντίνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα αλλά και να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου. Τέλος, απαιτείται η τήρηση των βασικών μέτρων ατομικής υγιεινής.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Ελένης Παναγιωτοπούλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Οι μισοί ασθενείς με long covid έχουν διαταραχή ύπνου και κόπωση για αρκετό καιρό