Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Δεύτερη σύλληψη πυροσβέστη για καλλιέργεια χασίς στο σπίτι του

Μεσσηνία: Δεύτερη σύλληψη πυροσβέστη για καλλιέργεια χασίς στο σπίτι του

Δεύτερος πυροσβέστης κατά τους τελευταίους δύο μήνες να επιδίδεται στην καλλιέργεια χασισόδεντρων στο σπίτι του εντοπίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tharrosnews.gr

Η πρώτη περίπτωση ήταν τον Απρίλιο, όταν σε σπίτι πυροσβέστη οι αστυνομικοί βρήκαν φυτεμένα σε γλάστρες 8 φυτά που το ύψος τους έφτανε τα 1,2 μέτρα και άλλα 6 φυτά σε πλαστικό κυτίο προβλάστησης, με ύψος μέχρι 20 εκατοστά.

Τώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν 37χρονο πυροσβέστη, ο οποίος είχε ξεκινήσει να καλλιεργεί τρία μικρά δενδρύλλια.

Αμφότεροι είχαν διαμορφώσει ειδικά ένα δωμάτιο για την καλλιέργεια του χασίς σε εσωτερικό χώρο.

Σε ελέγχους που έκαναν το Σαββατοκύριακο οι αστυνομικοί συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις 8 άτομα (ανάμεσά τους και 2 ανήλικοι) για μικρές ποσότητες χασίς, ηρωίνης, αλλά και κοκαΐνης.

Σύλληψη πυροσβέστη
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έκαναν έρευνα στο σπίτι του 37χρονου πυροσβέστη και βρήκαν να καλλιεργεί σε πλαστικά δοχεία τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 10 εκατοστά περίπου, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη συνολικού βάρους 16,2 γραμμαρίων, τρεις τρίφτες κάνναβης, δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα, αλλά και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (λάμπες, θερμόμετρα κ.ά.).

Ο εξοπλισμός ήταν εγκατεστημένος σε υπνοδωμάτιο, προκειμένου άμεσα να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια των χασισόδεντρων.

Άλλες 8 συλλήψεις
Στο μεταξύ, σε τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνελήφθησαν πέντε άτομα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 17χρονος με 0,8 γραμμάρια χασίς κι ένας 16χρονος με ένα τσιγαριλίκι, ενώ στην Αιθαία μια 41χρονη και ένας 46χρονος διότι κατείχαν 2,5 γραμμάρια ηρωίνης. Τέλος, στο Αριοχώρι συνελήφθη ένας 38χρονος Ρομά, διότι είχε 0,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Σε άλλη έρευνα αστυνομικών της ΟΠΚΕ, στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 22χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Τέλος, στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δύο άτομα από την Αθήνα.

Αρχικά ένας 37χρονος, γιατί κατείχε κάνναβη συνολικού βάρους 5,5 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και ακολούθως ένας 40χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,3 γραμμαρίων.