Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται κατάρτιση και 1.000 ευρώ σε 80.000 ανέργους

Έρχεται κατάρτιση και 1.000 ευρώ σε 80.000 ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ με κονδύλι μαμούθ από το ταμείο ανάκαμψης το οποίο είναι υποχρεωμένοι να το «κινήσουν» τους επόμενους μήνες, ξεκινούν κατάρτιση και πιστοποίηση 80000 ανέργων μέσω φορέων κατάρτισης και φορέων Πιστοποίησης πάνω στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες

Οι άνεργοι εκτός από την κατάρτιση και την πιστοποίηση που μπορούν να κάνουν μέσω του GoLearn θα λαμβάνουν και στον λογαριασμό τους 1000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης)

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι με Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Αντικείμενα κατάρτισης και πιστοποίησης

Η κατάρτιση την οποία παρέχει και ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn και άλλοι φορείς που συνεργάζεται σε όλη την Ελλάδα θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν αυτοι πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα καταλήγει σε Πιστοποίηση ενώ, θα έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες όπου ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 5 ευρώ την ώρα. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης.

Εκπαιδευτικό επίδομα: Πώς θα τα πάρετε τα 1000 ευρώ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn θα συμμετέχει ως πάροχος κατάρτισης στην προαναφερόμενη δράση και σε συνεργασία και με άλλους φορείς κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση χιλιάδων ανέργων!

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn επιμορφώνει χιλιάδες ενήλικες κάθε χρόνο για να λάβουν τη μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ για προκηρύξεις και για διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς παρέχει και σε χιλιάδες πολίτες Πιστοποιήσεις Αγγλικών και Υπολογιστών που αποτελούν είτε απαραίτητα τυπικά κριτήρια για τις προκηρύξεις είτε μοριοδοτούν!