Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ: Ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των πανεπιστημίων

Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ: Ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των πανεπιστημίων

Με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και επισήμανε ότι το νέο νομοσχέδιο θέτει τις βάσεις για σύγχρονα ΑΕΙ. Εξαπέλυσε, δε, βολές για τις εντάσεις στο ΑΠΘ, για να τονίσει ότι «ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των πανεπιστημίων».

«Στο δίλημμα ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν. Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε. Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους καθηγητές, ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των ΑΕΙ, οι ομάδες προστασίας θα είναι σύντομα εκεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου και τα περί κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει -δεδομένου ότι προβλέπονται από το Σύνταγμα- και μίλησε για ψέματα δημαγωγών.

«Η νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή την νέα τετραετία. Να τι θέλω για τη γενιά των πολλαπλών κρίσεων. Μετά τα μνημόνια, την περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ, τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλω να αποφοιτήσετε από ένα Πανεπιστήμιο της γνώσης ή από μια σχολή που θα σας κάνει περιζήτητους. Να βρίσκετε δουλειές όχι με μέσο, αλλά γιατί θα πατάτε καλά στα πόδια σας και γιατί θα υπάρχουν θέσεις εργασίας λόγω της ανάπτυξης και των επενδύσεων στη χώρα. Σε μια ασφαλή και συμπεριληπτική κοινωνία, όπου η ελευθερία συνυπάρχει με την ευθύνη και με μια καθημερινότητα πιο φιλική στο πειρβάλλον και τον πολιτισμό. Με μια πολιτεία που θα εργάζεται σκληρά, ώστε κάθε χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούεμνο. Η πορεία που ξεκίνησε το 2019 πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή είναι η αφετηρία για την τελική ευθεία προς τη νέα νίκη της ΝΔ. Αγγελιοφόροι της να είστε εσείς.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, για να τονίσει ότι η χώρα είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ, τόσο από άποψη οικονομίας όσο και γεωστρατηγικής.

Επισήμανε ότι πατριωτισμός δεν είναι οι στολές και οι τελετές, «αυτές είναι καμ(μ)ένες λογικές που απέτυχαν» για να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση «έχει σταθερές συμμαχίες και ισχυρή άμυνα που τη χτίζουμε».Και πρόσθεσε: «Πατριωτισμός είναι η ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας. Έχουμε κλειστές πόρτες στις προκλήσεις, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις».

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΟΝΝΕΔ, επισήμανε ότι ρόλος της είναι να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και με την νεανική ματιά της να εμπλουτίζει την πολιτική της.