Αρχική Eπικαιρότητα Βουλή: Άνδρας πήγε με καραμπίνα, κουβέρτα και μαξιλάρι σκορπίζοντας τον πανικό για...

Βουλή: Άνδρας πήγε με καραμπίνα, κουβέρτα και μαξιλάρι σκορπίζοντας τον πανικό για περίπου 2 ώρες – Πώς τον συνέλαβαν

Ήταν 02:55 όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας, ηλικίας 37 ετών, βρίσκεται οπλισμένος έξω από τη Βουλή και σήμανε συναγερμός. Για περίπου δύο ώρες το θρίλερ με την σύλληψη του άνδρα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και χρειάστηκε να επέμβουν τα ΕΚΑΜ για να τον ακινητοποιήσουν, ενώ για λόγους ασφαλείας οι Εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 

Το ethnos.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα από τη στιγμή της σύλληψης του 37χρονου, ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Κρατική Ασφάλεια και φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο άνδρες των ΕΚΑΜ τον ακινητοποιούν, ενώ επί τόπου βρίσκεται και διαπραγματευτής. Οι αστυνομικοί έχουν αρπάξει το όπλο το οποίο εξετάζεται εάν είναι πραγματικό ή ρέπλικα και στη συνέχεια του παίρνουν χειροπέδες. Η επιχείρηση που στήθηκε ήταν γιγαντιαία.

 

 

 Αστυνομικοί από ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, Δράση, ομάδα ΔΙΑΣ, ομάδα Ζήτα, περιπολικά, Πάνθηρες και άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ μετέτρεψαν σε φρούριο τους γύρω δρόμους και απέκλεισαν όλα τα σημεία. Επί τόπου βρέθηκαν και δύο διαπραγματευτές μαζί με διευθυντή επόπτη. Ο 37χρονος, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές εμφανίστηκε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων με μία καραμπίνα περασμένη από το λαιμό του, στη συνέχεια άπλωσε μια κουβέρτα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ξάπλωσε. Έβγαλε την καραμπίνα, την έβαλε δίπλα του, έβαλε μουσική και άναψε δύο – τρία κεράκια ρεσώ, αρνούμενος να αποχωρήσει για σχεδόν 2 ώρες.

 

 

Μάλιστα μαζί του είχε μέχρι και μαξιλάρι ύπνου! Οι διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας ανέλαβαν δράση στις 4:29 το πρωί και στις 4:41 με την συνδρομή των αντρών της ΕΚΑΜ τελικώς ο άνδρας συνελήφθη. Μαζί του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το ethnos.gr είχε χριστιανικές εικόνες και σάκο του ελληνικού στρατού, ενώ έγραφε σε πανό ότι είναι ο Βασιλιάς Μίνωας και καλούσε σε πραξικόπημα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε ότι είναι ο αποσταλμένος του Θεού και έλεγε ότι οι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι προδότες. Ευτυχώς, ο συναγερμός έληξε χωρίς να συμβεί το παραμικρό και οι Εύζωνες επέστρεψαν μετά από λίγα λεπτά στις θέσεις τους.