Αρχική Ν. Λακωνίας Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών της Λακωνίας η Παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών της Λακωνίας η Παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου, τελέσθηκε, στον μεγαλοπρεπή ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή στην λατρευτική σύναξη των υποψηφίων φοιτητών, που κατέκλυσαν τον Ναό, ενώ παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας κ. Αγάπιος Οικονομίδης.

Στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μίλησε αρχικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος επισήμανε ότι με την προσωπική προσπάθεια, την πίστη στον Θεό και την επιμονή οτιδήποτε είναι εφικτό, ωστόσο υπογράμμισε ότι ακόμα και μία ενδεχόμενη αποτυχία δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει όσους την βιώσουν, αφού μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ανοίξει μία άλλη πόρτα στη ζωή, που θα οδηγήσει σε μία επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση.

Την Ιερά Παράκληση επισφράγισε ο σεπτός ποιμενάρχης μας με πατρικά λόγια αγάπης. Ο σεβασμιώτατος προέτρεψε τους υποψηφίους να είναι ήρεμοι, να αποβάλλουν το άγχος, που σε πολλές περιπτώσεις τους καταβάλει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει επί σειρά ετών. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της προσευχής, που αποτελεί μοχλό ψυχικής ηρεμίας και ενδυνάμωσης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης, ο οποίος με οδηγό την πίστη, την προσευχή και την επίμονη  προσπάθεια, κατάφερε να διαπρέψει στα γράμματα, αν και αρχικά δεν διαφαινόταν μία τέτοια λαμπρή πορεία. Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος έδωσε συμβουλές στους γονείς, ώστε να διατηρήσουν στο σπίτι ένα κλίμα ηρεμίας και ψυχικής ασφάλειας για τα παιδιά, ευχήθηκε ευόδωση των στόχων που έχει θέσει κάθε διαγωνιζόμενος, ενώ γνωστοποίησε ότι από φέτος θα καθιερωθεί και μία ευχαριστήρια λατρευτική σύναξη για τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με την ολοκλήρωση της Παράκλησης, ο Σεβασμιώτατος, ως ευλογία, πρόσφερε σε κάθε υποψήφιο από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

Πηγή: immspartis.gr

Προηγούμενο άρθροVIDEO: Με επιτυχία οι διήμεροι ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο Κιβέρι παρουσία του Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη
Επόμενο άρθροΔήμος Λουτρακίου-Σακελλαρίου : Δυσφήμιση τα τοπικά σάιτ που γράφουν ότι έχουμε μέδουσες στο Λουτράκι