Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Τα αιτήματα της Πισπιρίγκου που απέρριψε η ανακρίτρια

Πάτρα: Τα αιτήματα της Πισπιρίγκου που απέρριψε η ανακρίτρια

Δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου από την 18η τακτική ανακρίτρια, η οποία διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον περασμένο Γενάρη, στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».

Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης, κατέθεσε, μέσω των συνηγόρων της, έγγραφο στην κυρία Σαλάππα, αιτούμενη τη διενέργεια επιπλέον συγκεκριμένων πράξεων, με την ελπίδα να προκύψουν νέα στοιχεία, που θα της έδιναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει πιο ανοιχτά, τις σε βάρος της κατηγορίες.

Τι ζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε να γίνουν τέσσερις επιπλέον πράξεις.

Ζητούσε να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.

Ζητούσε να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου.

Το τρίτο που ζητούσε, ήταν να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα.

Το τέταρτο που ζητούσε ήταν να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα τέσσερα αιτήματα της 33χρονης.

Για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».

Τα αιτήματα που απορρίφθηκαν

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και περιμένει να δει την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης, που αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της, μέσα στις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτές θα δοθούν κατά πάσα πιθανότητα στη δημοσιότητα τόσο τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όσο και τα αποτελέσματα για το αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε σε ξεχασμένο φιαλίδιο, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.