Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ιατρείο Παρακολούθησης ασθενών με Long Covid: Τη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία του...

Ιατρείο Παρακολούθησης ασθενών με Long Covid: Τη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία του στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών με Σύνδρομο Μακροχρόνιου (Long) Covid.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά τη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναρρώνουν σύντομα δίχως περαιτέρω επιπλοκές. Όμως, ένα ποσοστό που ανέρχεται έως και 10%, αναπτύσσει συμπτώματα και επιπλοκές που επιμένουν ή και εμφανίζονται μετά την αρχική λοίμωξη.

Το μακροχρόνιο Covid αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση που δυσκολεύει σημαντικά μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού και απαιτεί έγκαιρη και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
Για τη βέλτιστη διαχείριση του κάθε ασθενή με Long Covid, στo Κέντρο Υγείας Καλαμάτας δημιουργήθηκε το «Ιατρείο Μακροχρόνιου (Long) Covid», το οποίο θα προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα σε άτομα που παρουσιάζουν επιπλοκές/συμπτώματα που εμμένουν ή εμφανίζονται μετά την COVID-19.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιολόγηση από Γενικό Ιατρό, εκτίμηση αναπνευστικής και καρδιακής λειτουργίας από Πνευμονολόγο και Καρδιολόγο, καθώς και μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων ανάλογα με την βαρύτητα και το είδος των συμπτωμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου ακολουθεί η διάγνωση του υποκείμενου ιατρικού προβλήματος συσχετιζόμενου με την προηγηθείσα λοίμωξη και η αντίστοιχη θεραπευτική παρέμβαση.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς που νόσησαν με Covid 19 και:

• Εμφανίζουν συνεχιζόμενα συμπτώματα μετά την έναρξη της λοίμωξης.

• Ανέπτυξαν σημεία και συμπτώματα που δεν προϋπήρχαν κατά τη διάρκεια της νόσησης ή μετά από αυτή

• Νοσηλεύτηκαν για μακρό χρονικό διάστημα σε ΜΕΘ ή/και Κλινική Covid

• Υπέστησαν σοβαρή βλάβη της αναπνευστικής/καρδιαγγειακής ή/και άλλης ζωτικής λειτουργίας και απαιτείται θεραπευτική υποστήριξη

• Εμφανίζουν άτυπα συμπτώματα (όπως κόπωση, δύσπνοια, απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης, πόνο ή και πόνους σε διαφορετικά σημεία συμπεριλαμβανομένου του πονοκεφάλου, επίμονο βήχα, αλλαγή στην όσφρηση ή τη γεύση και διάρροια, δυσκολία στον ύπνο, άγχος και κατάθλιψη, αίσθημα παλμών, σφίξιμο ή πόνο στο στήθος, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς, κ.ά.) που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν.

Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο: 2721045553 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 08:00 – 13:00)

Εmail: longcovidkalamatas@gmail.com

Το ιατρείο θα ξεκινήσει Δευτέρα 30/5/2022.

Προηγούμενο άρθροΔείτε ζωντανά τo συνέδριο – «Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του 1821
Επόμενο άρθροΠάτρα: Απάτη μαμούθ 135.500 ευρώ-Πώς εξαπάτησε την εταιρεία η “Τράπεζα”