Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας σταθερός οι ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας σταθερός οι ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας»

Σε εκδήλωση του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του ΠΜΣ στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αγροδιατροφικού Τομέα και του Jean Monnet Module στην Επιχειρηματικότητα και τις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, το απόγευμα της Πέμπτης (26/5/2022).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πειρρακάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, σημείωσε τα εξής: «Λειτουργικές και «έξυπνες πόλεις» – ικανοποιημένοι και, ίσως, ευτυχείς πολίτες. Στην εποχή της Τεχνολογίας και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλίμονο στα κράτη, στους δήμους, στον όποιο δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό, μείνει προσκολλημένος στα μέσα και στις τεχνικές του χθες… Το πρόγραμμα «Smart Cities» παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες, ανοίγει δρόμους στο μέλλον, δείχνει και δίνει κατευθύνσεις. Κανένας υπεύθυνος δημοτικός φορέας δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να το αγνοήσει, κανένας δεν μπορεί να κινείται με τον αραμπά σε καιρούς πυραυλικών ταχυτήτων…

Σε τέτοιους καιρούς και μπροστά στην ανάγκη της Ψηφιακής Διακυβέρνησης η χώρα μας ευτυχεί να έχει στο τιμόνι αυτής της ανάγκης και προσπάθειας άνδρα – κατά κοινήν, θεωρώ, ομολογίαν – επαΐοντα, ακαταπόνητο, αποτελεσματικό. Μάλλον θα μνημονεύεται θετικά – ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης – και για πολύ καιρό ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει απαλλάξει τους πολίτες από χρονοβόρες διαδικασίες και ψυχοφθόρες συναντήσεις και παραστάσεις, πολεμάει το τέρας της γραφειοκρατίας, ευκολύνει την λειτουργία και αυξάνει την αποδοτικότητα κράτους και αυτοδιοίκησης, εισπράττει έναν στεναγμό ανακούφισης, γιατί όχι και ένα «ευχαριστώ» και ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, από όσες και όσους ευεργετούνται από το έργο του. Που ήδη γίνεται αντικείμενο συζήτησης και μίμησης και, ίσως, «αντιγραφής» ακόμη και από ευρωπαϊκές χώρες…

Ο Δήμος Τρίπολης παρακολουθεί και φιλοδοξεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από το εν  εξελίξει πρόγραμμα «Smart Cities», από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ. Στόχος μας σταθερός οι ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, για τον εκσυγχρονισμό σε κάθε τομέα. Καλωσορίζω, λοιπόν, τον κ. Πιερρακάκη στην πόλη μας και ευχαριστώ και συγχαίρω το Πανεπιστήμιό μας για την οργάνωση της παρούσας εκδήλωσης.»