Αρχική Eπικαιρότητα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Ψευδές ρεκόρ προσλήψεων

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Ψευδές ρεκόρ προσλήψεων

Η αναφορά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη σε πρόσφατη συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σχετικά με «ρεκόρ προσλήψεων» το μήνα Απρίλιο, έρχεται απλά να ενισχύσει τη «μαγική εικόνα» που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει εις ό,τι αφορά την απασχόληση και γενικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η πραγματικότητα λέει, δεδομένου ότι τα στοιχεία του κ. Χατζηδάκη προέρχονται από την «ΕΡΓΑΝΗ», ότι στο συγκεκριμένο σύστημα καταχωρούνται ως προσλήψεις ακόμη και οι έκτακτες και περιστασιακές προσλήψεις κάποιων ωρών και οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να συνυπολογίζονται στο ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων.

Το φαινόμενο εκτινάξεως αυτών των προσλήψεων είναι φυσική μετεξέλιξη της άρσεως των περιορισμών λόγω της πανδημίας και σίγουρα δεν απεικονίζει την κατάσταση στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους εργαζομένους μακροχρόνιας πλήρους ή έστω και μερικής απασχολήσεως.

Ο ανορθολογικός τρόπος διαχειρίσεως της πανδημίας, η παράδοση τεραστίων τουριστικών περιοχών της χώρας στις φωτιές του περασμένου Αυγούστου και οι συνέπειες για τον τουρισμό της ευθείας συγκρούσεως με την Ρωσία, έχουν επακόλουθα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με τα «ψευδορεκόρ» του κ. Χατζηδάκη. Η ενεργειακή κρίση που μόλις ξεκίνησε θα γεννήσει δυστυχώς νέες στρατιές ανέργων και θα καταδείξει τα τεράστια ατοπήματα της σημερινής κυβερνήσεως, σε ορισμένα εκ των οποίων, όπως η απολιγνιτοποίηση, η εμπλοκή του κυρίου υπουργού ήταν πρωταγωνιστική.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Γραφείου Τύπου

Παναγιώτης Δούμας