Αρχική Ν. Λακωνίας Κάστρο Μονεμβασιάς: Με ελικόπτερο τα υλικά για την προστασία της παλαιάς πόλης

Κάστρο Μονεμβασιάς: Με ελικόπτερο τα υλικά για την προστασία της παλαιάς πόλης

Στο κάστρο Μονεμβασίας βρέθηκε χθες Τρίτη 24 Μαΐου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Βερούτης, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες που αφορούν στα μέτρα σταθεροποίησης βραχωδών πρανών, για την προστασία της παλαιάς πόλης. Μάλιστα όπως αναφέρει ο ίδιος σε χθεσινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο, «ελικόπτερο μετέφερε σήμερα τα υλικά, στις περιοχές που εναερίτες, εξειδικευμένοι τεχνίτες, κατασκεύαζαν τους φράκτες ανάσχεσης».

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Βερούτη έχει ως εξής:

Παρακολούθησα σήμερα από κοντά τις εργασίες, του πολύ σημαντικού έργου, που υλοποιούμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά στα “ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ”, προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, ελικόπτερο μετέφερε σήμερα τα υλικά, στις περιοχές που «εναερίτες» εξειδικευμένοι τεχνίτες, κατασκεύαζαν τους φράκτες ανάσχεσης.

Πρόκειται σίγουρα, για ένα έργο, μεγάλου βαθμού δυσκολίας, που αφορά όμως στην προστασία της “παλιάς” πόλης της Μονεμβασιάς και το οποίο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να εξασφαλίσει περαιτέρω συνθήκες ασφάλειας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις κτιριακές υποδομές του Κάστρου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και εγκατάσταση ενόργανης παρακολούθησης της κατάστασης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 – 2020  και για την υλοποίησή του έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μονεμβασίας.