Αρχική Ν. Αργολίδος Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών και σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών και σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, 38χρονος, 27χρονη και 20χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από ανωτέρω αστυνομικούς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.4.2022 έως και την 16.5.2022, σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Αττικής, είχαν διαπράξει συνολικά -18- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών σε οχήματα και -2- περιπτώσεις αποπειρών αυτών, καθώς και -3- περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν σε δικό τους όχημα, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού τους.