Αρχική Ν. Κορινθίας Η “βιτριολίστρια” του Ζευγολατιού Κορινθίας: Έριξε καυστική ποτάσα σε συγχωριανή της για...

Η “βιτριολίστρια” του Ζευγολατιού Κορινθίας: Έριξε καυστική ποτάσα σε συγχωριανή της για λόγους ερωτικής εκδίκησης

20 Δεκεμβρίου 1960. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου, ένα έγκλημα με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες συγκλόνισε το Ζευγολατιό Κορινθίας. Η ώρα ήταν 8 παρά τέταρτο το απόγευμα. Η δράστιδα 28 ετών έστησε ενέδρα έξω από το σπίτι του θύματος. Το σχέδιό της ήταν καλά οργανωμένο. Ντύθηκε σαν άνδρας με μπλε παντελόνι, σακάκι, κασκόλ και τραγιάσκα.

Με αυτά τα ρούχα, όπως έγραψε ο Τύπος, “εφαίνετο ως ένας από τούς πολλούς εργάτας τών κτημάτων τής περιοχής, οι οποίοι εργάζονται καθ’όλην τήν ημέραν εις τήν ύπαιθρον, επιστρέφουν δέ τό βράδυ στο χωριό δι’ ανάπαυσιν”.

“Αι γοεραί κραυγαί της ηκούσθησαν εις ολόκληρον τό χωριό”

Η ανυποψίαστη κοπέλα που γυρνούσε στο σπίτι της, δεν φανταζόταν τι την περίμενε. Την ώρα που πλησίασε την αυλόπορτα, και χωρίς να προηγηθεί τίποτε άλλο, η 28χρονη πετάχτηκε και με έναν κουβά έριξε 8 κιλά καυστικής ποτάσας στο πρόσωπο της 26χρονης.

Η έντρομη γυναίκα φώναζε απεγνωσμένα για βοήθεια, ενώ αισθανόταν το πρόσωπό της και το σώμα της να καίγονται. “Αι γοεραί κραυγαί της ηκούσθησαν εις ολόκληρον τό χωριό και τό ανεστάτωσαν”, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

zeugolatio_efimerida

Το γεγονός έγινε είδηση στις εφημερίδες της εποχής – Πηγή αποσπάσματος: εφημερίδα “Μακεδονία” (21-12-1960)

Η 28χρονη δράστιδα κατάφερε προσωρινά να διαφύγει. Όταν, τελικά, τη συνέλαβαν τα όργανα της Χωροφυλακής, αρνήθηκε την πράξη της. Η θέση της  επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, όταν, κατόπιν έρευνας στο σπίτι της, εντοπίστηκαν τα ρούχα που χρησιμοποίησε για να μεταμφιεστεί.

Εντωμεταξύ, το θύμα διακομίστηκε σε κλινική της Κορίνθου. Επειδή, όμως, ο κίνδυνος να τυφλωθεί ήταν άμεσος και τα εγκαύματα πολύ σοβαρά, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Η 28χρονη ομολόγησε στις αρχές ότι περιέλουσε με καυστικό υγρό την 26χρονη, γιατί δεν την άφηνε να παντρευτεί τον ξάδερφό της, με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό.

Όταν ο εισαγγελέας τη ρώτησε αν μετανιώνει για την πράξη της, εκείνη απάντησε τα εξής:

Δεν μετανοώ καθόλου, διότι η Π. είναι η αιτία τής καταστροφής μου. Ήτο γνωστόν εις ολόκληρο τό Ζευγολατιό ότι είχα από πολλά χρόνια ερωτικές σχέσεις μέ τόν εξάδελφό της. Αυτή καί μόνον αυτή δέν τόν άφηνε νά μέ στεφανωθή. Γι’ αυτό γέμισα τόν κουβά με καυστική ποτάσα καί τήν έλουσα. Γιά νά τήν εκδικηθώ γιά όσα μού έχει κάνει“.

zeugolatio_efimerida_2

Η 28χρονη δράστιδα υποστήριζε ότι η 26χρονη ήταν αντίθετη με το ενδεχόμενο να παντρευτεί τον ξάδερφό της – Πηγή: Εφημερίδα “Μακεδονία” (22-12-1960)

Είχε αποπειραθεί να σκοτώσει το σύντροφό της

Το Νοέμβριο του 1957, η δράστιδα επιχείρησε να δολοφονήσει τον σύντροφό της με ένα κυνηγετικό όπλο. Καιροφυλακτούσε έξω από το σπίτι του, πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του, αλλά αστόχησε.

Της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, αλλά συνεχώς ανέβαλλε το γάμο. “Ίσως, μία από τάς προφάσεις νά ήτο ότι τόν γάμον αυτόν δέν τόν ήθελεν η εξαδέλφη του”, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία ανέλυαν την ερωτική σχέση.  Χαρακτηριστικά έγραφαν ότι “από μακρού την είχε διαφθείρει” και “κατ’ επανάληψιν τής εχορήγησεν εκτρωτικά φάρμακα”.

Σύμφωνα με σχετικό βούλευμα, ο 30χρονος είχε διακόψει τις σχέσεις του με την 28χρονη λίγο καιρό πριν αποπειραθεί να τον δολοφονήσει. Η δράστιδα από την πλευρά της, ισχυριζόταν ότι οι δυο τους επανασυνδέθηκαν μετά το περιστατικό, αλλά αυτός δεν την παντρεύτηκε ποτέ.

Η δίκη και η καταδίκη

Μετά την ομολογία, της απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και προφυλακίστηκε. Η δίκη έγινε λίγους μήνες μετά, στις 22 Απριλίου 1961.

Οι δικαστές την έκριναν “ένοχον βαρειών σωματικών κακώσεων άνευ ελαφρυντικών” και της επέβαλαν ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Επίσης, το δικαστήριο επεδίκασε στο θύμα το ποσό των 50.000 δραχμών για ψυχική οδύνη.

Το θύμα υπέστη ολική τύφλωση, παραμόρφωση του προσώπου της και εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Πηγή: Μηχανή του χρόνου