Αρχική Eπικαιρότητα Σούπερ μάρκετ: Γιατί παρατηρείται «έξοδος» εργαζομένων -Ποιες οι κενές θέσεις

Σούπερ μάρκετ: Γιατί παρατηρείται «έξοδος» εργαζομένων -Ποιες οι κενές θέσεις

Πρόβλημα στελέχωσης σε «ειδικότητες» έχουν μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Τα περισσότερα κενά, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, εντοπίζονται σε ειδικότητες όπως οι κρεοπώλες, οι οδηγοί, οι αποθηκάριοι, καθώς και σε περιοχές όπου έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Αντίθετα, συνεχίζει να υπάρχει σχετικά μεγάλη προσφορά εργατικών χεριών για ταμεία και για το γέμισμα των ραφιών.

Η μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται σε θέσεις ευθύνης, όπως για παράδειγμα, είναι οι οδηγοί φορτηγών, καθώς φέρεται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων να αναζήτησε εργασία στο εξωτερικό, όπου παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σημαντικές ελλείψεις έμψυχου δυναμικού» αναφέρει στο powergame.gr επικεφαλής τμήματος ανθρωπίνων πόρων μεγάλης αλυσίδας.

Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ δημιούργησε τη διετία της πανδημίας αρκετές χιλιάδες θέσεις, τόσο με την ανάπτυξη των δικτύων όσο και μέσω των αναγκών που προέκυψαν από την επέκταση των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων. Μερικά από τα βασικά μειονεκτήματα, όμως, του που οδηγεί αρκετούς εργαζόμενους σε παραίτηση είναι τα «σπαστά ωράρια», η τετράωρη εργασία και σε κάποιες περιπτώσεις η μεταφορά σε άλλα καταστήματα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Αν συνεχιστεί και ενταθεί το φαινόμενο, το λιανεμπόριο τροφίμων θα γίνει ο τρίτος κλάδος όπου θα έχουμε έντονα φαινόμενα αδυναμίας εύρεσης εργαζομένων.