Αρχική Eπικαιρότητα Εμβόλιο κορονοϊού: «Πράσινο φως» από την FDA για αναμνηστική δόση σε παιδιά...

Εμβόλιο κορονοϊού: «Πράσινο φως» από την FDA για αναμνηστική δόση σε παιδιά 5 – 11 ετών

Η Αμερικανική Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε «πράσινο φως» για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά από πέντε έως 11 ετών.

Η απόφαση αυτή καθιστά όλα τα παιδιά από πέντε έως 11 ετών στις ΗΠΑ, κατάλληλα για τη λήψη της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου. Ωστόσο, αναμένεται τώρα η υπογραφή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Υπογραμμίζεται, παράλληλα, πως τα παιδιά κάτω των πέντε ετών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

«Αν και πιστεύεται ευρέως ότι η Covid-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά σε σχέση με τους ενηλίκους, το κύμα της Όμικρον κατέγραψε περισσότερες νοσήσεις με κορονοϊό και νοσηλείες παιδιών» αναφέρει ο διοικητής της υπηρεσίας, Ρόμπερτ Κάλιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι μόλις το 28,8% των παιδιών μεταξύ πέντε και 11 χρόνων έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του CDC.

Πηγή: www.ethnos.gr