Αρχική Eπικαιρότητα Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη στην Κεντρική Επιτροπή η Έφη Αχτσιόγλου – Ποιοί εξελέγησαν...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη στην Κεντρική Επιτροπή η Έφη Αχτσιόγλου – Ποιοί εξελέγησαν στην Πελοπόννησο

Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε τις περισσότερες ψήφους και βγήκε πρώτη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ρένα Δούρου. Η πρωτιά της πρώην υπουργού εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν ανήκει σε καμία τάση. Η επιλογή της χαρακτηρίζεται ως πολιτική επιλογή – και όχι επιλογή συσχετισμών- καθώς όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βάση του κόμματος έστειλε ένα μήνυμα ότι επιβραβεύει την νέα γενιά που πρωτοστατεί στα κοινωνικά θέματα.

Το ίδιο μήνυμα περιλαμβάνει και η εκλογή του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα , ο οποίος έχει διακριθεί για τις παρεμβάσεις του στα εργασιακά θέματα.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά στην δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι εμπιστεύεται τα δύο αυτά στελέχη τα οποία εκ της θέσεως τους βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες. Η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης για το Μάτι και την Μάνδρα και ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή τριών πασοκεγενών στη πρώτη δεκάδα της ΚΕ καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στην θέση 5η θέση, ο Γιάννης Ραγκούσης στην 6η και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην 7η.

Αναμενόμενο θεωρείται από πολλούς το γεγονός ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ εδειξε την εμπειστοσύνη της συτο πρόσωπο του Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου και στον εκπρόσωπο τύπου Νάσο Ηλιόπουλο.

Σε ότι αφορά την Ομπρέλα η Θεανώ Φωτίου κατάφερε να βρεθεί στην 12η θέση ενώ πιο κάτω βρίσκονται ο Νίκος Φίλης στην 15η, ο Νίκος Βούτσης 16η, ο Ευκελίδης Τσακαλώτος στην 17η και ο Πάνος Σκουρλέτης στην 22η.

Στην επαρχία η τάση των προεδρικών κέρδισε τις περισσότερες θέσεις φτάνοντας την δύναμη της πάνω από 225 ατομα στο σύνολο των 300 μελών που εχει η ΚΕ.

Τα μέλη που εξελέγησαν στην Πελοπόννησο είναι:

1.ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

2.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3.ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

4.ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΦΑΝΗΣ

5.ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

8.ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

9.ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ

10.ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

11.ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

12.ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

13.ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΑ

14.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)