Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε διαπολιτισμική συνάντηση καλλιτεχνών στην πόλη Λομέ (Τόγκο) ο Δήμος Τρίπολης

Σε διαπολιτισμική συνάντηση καλλιτεχνών στην πόλη Λομέ (Τόγκο) ο Δήμος Τρίπολης

Στο πλαίσιο του έργου Youth Going Live, το οποίο συντονίζει η Inter Alia και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαπολιτισμική συνάντηση καλλιτεχνών στην πόλη Λομέ (Τόγκο) με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον χορό, τη μουσική και την τεχνική batik.

H Inter Alia σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση Acet Togo, διοργανώνει το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων με επίκεντρο τον χορό και την μουσική. Οι συμμετέχοντες από τις έξι χώρες-μέλη του έργου (Ελλάδα, Τόγκο, Βουλγαρία, Σενεγάλη, Πολωνία και Νιγηρία) συνεργάστηκαν για την καλλιτεχνική συν-δημιουργία μιας παράστασης που παρουσιάστηκε σε μεγάλο φεστιβάλ μουσικής της πόλης και που φέρει πολιτιστικά στοιχεία από όλες τις χώρες όπως τα ένιωσαν και τα μετέδωσαν οι συμμετέχοντες.

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων φιλοξενίας σε κάθε μία από τις χώρες-εταίρους, το έργο θα επισκεφτεί και την πόλη μας, το Δήμο Τρίπολης, η οποία εκπροσωπείται από τη σύμβουλο ευρωπαϊκών θεμάτων, κυρία Ζωή Μυλωνά. Η περιοδεία του έργου στην πόλη μας στοχεύει στην ενεργοποίηση της νεολαίας και στη διάχυση του υλικού και των αποτελεσμάτων του έργου με απώτερο σκοπό τη συνέργεια μεταξύ του δήμου και των εταίρων για την κατάθεση και υλοποίηση νέων έργων στο μέλλον.

Συμμετέχουν: Open Space Foundation (Bulgaria), CIM HORYZONTY (Poland), ACET TOGO (Togo), DECLIC (Senegal), PBS (Nigeria).

Προηγούμενο άρθροΓυναικοκτονία στη Μάνη: Ισόβια κάθειρξη στον καθ’ ομολογία συζυγοκτόνο
Επόμενο άρθροΤελεσίγραφο σε 300.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ