Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Αυτές είναι οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Γιατί...

Πάτρα: Αυτές είναι οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Γιατί προτείνει την εκταφή της ο ιατροδικαστής

Σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία της Κεταμίνης, αποδίδεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Στην ιατροδικαστική έκθεση, αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγινα στην μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύπτει το MEGA, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Την ίδια στιγμή, στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

  • Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.
  • Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Νέα ποινική δίωξη για την Πισπιρίγκου

Εν τω μεταξύ, με νέα συμπληρωματική δίωξη ενδέχεται να κατηγορηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε χθες η εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν ενδεχόμενη είναι μία συμπληρωματική ποινική δίωξη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Και αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, από τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους και πέντε βίντεο με την Τζωρτζίνα «να υποφέρει» όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA.

Ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα για αμέλεια

Πρόκειται για τον διάστημα μεταξύ 8-11 Απριλίου, η εποχή που η Τζωρτζίνα οδηγήθηκε στην τετραπληγία.

Αν αυτό τεκμηριωθεί τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έρθει αντιμέτωπη και με μία νέα ποινική δίωξη που θα αφορά απόπειρα αυτοκτονίας. Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε ότι η ποινική δίωξη δεν θα αφορά μόνο στην Πισπιρίγκου αλλά και σε άλλα πρόσωπα για αμέλεια.