Αρχική Eπικαιρότητα Μέσω gov.gr οι καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μέσω gov.gr οι καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εύκολα και… ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, θα μπορούν να γίνονται από σήμερα (13.05.2022) κιόλας οι καταγγελίες πολιτών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η καταγγελία μέσω του gov.gr μπορεί να γίνεται στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Καταγγελίες», σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

  • αδικήματα τελούμενα σε βάρος ανηλίκων μέσω διαδικτύου
  • παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικών έργων μέσω διαδικτύου
  • παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών επικοινωνιών
  • περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή
  • οικονομικά κυβερνοεγκλήματα όπου εμπλέκονται ηλεκτρονικά/ψηφιακά νομίσματα

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, ο πολίτης ενημερώνεται από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τυχόν επόμενα βήματα.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Αργολίδα
Επόμενο άρθροVIDEO: Σημαντικά έργα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου