Αρχική Eπικαιρότητα «Καίνε» την Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών

«Καίνε» την Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών

«Καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών και οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν την 33χρονη σε νέα δίωξη για απόπειρα αυτοκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τις 34 καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και τις οποίες παρουσίασε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, νοσηλευτές και γιατροί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης.

Ειδικότερα, νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, η οποία χειρίστηκε την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, δήλωσε σίγουρη ότι «λόγω πτώσης του οξυγόνου στην Τζωρτζίνα, θα κτυπούσε το οξύμετρο και η μητέρα της δεν μας ειδοποίησε! Πράγματι επιβεβαιώνω ότι της είχε βγει η παροχή ρινικού οξυγόνου».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της κατάθεσής της αναφέρει πως το οξυγόνο που παρεχόταν στην Τζωρτζίνα ήταν δύο λίτρα.

Γιατρός από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο αναφέρεται στην πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 κατάθεσε ότι: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν κάτι το αναπάντεχο κι είπα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που συνέβη. Δεν υπήρχε καμιά λογική εξήγηση.

Αλλος γιατρός του ίδιο νοσοκομείου στην κατάθεσή του αναφέρει: «Όταν εισήλθε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου την ρωτούσα τι είχε και δεν μου απαντούσε. Τότε απευθύνθηκα στην μητέρα και της είπα: «Μου φαίνεστε νορμάλ άνθρωπος και καταλαβαίνετε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει καμιά πάθηση και θα πάρετε εξιτήριο αύριο», αναφέρει γιατρός του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Γιατρός της ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα χαρακτήρισε την Ρούλα Πισπιρίγκου ως ψυχρή και ατάραχη.

«Η μητέρα της Τζωρτζίνας ήταν ψυχρή, δεν είχε κανένα πένθος, καμιά θλίψη. Σαν η κόρη της να νοσηλευόταν για μία απλή γρίπη, σαν να ήταν ξένο παιδί. Πρώτη φορά βλέπαμε κάτι τέτοιο».

Σε νέα διευκρινιστική του κατάθεση γιατρός του Ωνάσειου καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της 33χρονης για γονιδιακό πρόβλημα.

«Ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε και δεν προέκυψε οποιοσδήποτε συσχετισμός. Εξαντλήθηκαν όλα τα γονίδια στα όρια της υπάρχουσας γνώσης».