Αρχική Eπικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψηφίζουν παλαιά και νέα μέλη στις εκλογές της 15ης Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψηφίζουν παλαιά και νέα μέλη στις εκλογές της 15ης Μαΐου

Αναλυτικές οδηγίες για τις εκλογές της 15ης Μαΐου έδωσε χθες στη δημοσιότητα με ειδική εγκύκλιο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Οι εκλογές του Προέδρου και των Μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ. Με έγκριση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) μπορεί να δοθεί παράταση στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Η διαδικασία των εκλογών περιλαμβάνει ταυτόχρονα δύο ψηφοφορίες σε δύο διαφορετικές κάλπες, μία για την εκλογή του Προέδρου και μία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Για τη συμμετοχή κάθε μέλους στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ. Από την καταβολή αυτή απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι νέοι έως 30 ετών.

Τι ισχύει για τα νέα μέλη

Για όσους έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την κάλπη εκλογής προέδρου, προς διευκόλυνση τους, θα υπάρχουν τμήματα με μια μόνο κάλπη, όπου αυτό έχει καταστεί δυνατό.

Διευκρινίζεται ότι όλα τα μέλη του κόμματος ανεξαρτήτως ημερομηνίας εγγραφής τους μπορούν να ψηφίσουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας στην κάλπη εκλογής προέδρου.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί μετά τις 21.03.2022 και όσοι θέλουν να εγγραφούν ακόμα και την ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, προσέρχονται σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να ψηφίσουν για την εκλογή του Προέδρου, και συμπληρώνουν επί τόπου στα εκλογικά τμήματα την αίτηση εγγραφής νέου μέλους.

Έντυπες αιτήσεις εγγραφής νέου μέλους θα υπάρχουν σε ΟΛΑ τα εκλογικά τμήματα της χώρας και με τη συμπλήρωσή της αίτησής, τα νέα μέλη αυτόματα αποκτούν δικαίωμα ψήφου στην κάλπη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα σε όλη τη χώρα.