Αρχική Eπικαιρότητα Προφυλακιστέος ο 55χρονος συζυγοκτόνος – Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή

Προφυλακιστέος ο 55χρονος συζυγοκτόνος – Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο 55χρονος καθ’ ομολογίαv δράστης της φρικτής δολοφονίας της 43χρονης συζύγου του μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στις Πηγές του δήμου Νέστου Καβάλας.

Στον δράστη απαγγέλθηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαίου, η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μέσω της δικηγόρου του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 43χρονης γυναίκας.

Ενώπιον του ανακριτή ο ίδιος, ισχυρίστηκε πως δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα, αλλά το έκανε από «ερωτικό πάθος» γιατί δεν ήθελε να χωρίσει από τη σύζυγό του.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια της άτυχης γυναίκας μέσω δικηγόρου. Επίσης, από την οικογένεια κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να αφαιρεθεί από τον 55χρονο δράστη η επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών του, ηλικίας δέκα και έξι ετών, και να δοθεί στον αδελφό της 43χρονης γυναίκας που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, προκειμένου αυτός και η σύζυγός του να αναλάβουν την ανατροφή τους.

Ο 55χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Καβάλας όπου νοσηλευόταν εξαιτίας του αυτοτραυματισμού του και σήμερα είχε κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ο 55χρονος ήταν αμίλητος και δεν επικοινωνούσε με γιατρούς και νοσηλευτές.

Προμελετημένο το έγκλημα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο μεταξύ, για προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού.

Ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης, είπε ότι «ο δράστης στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα χέρι» ενώ υποστήριξε ότι ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, αυτοτραματίστηκε μετά τον φόνο για να εκμαιεύσει ελαφρυντικά στη δίκη του.