Αρχική Eπικαιρότητα Γλυκά Νερά: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο –...

Γλυκά Νερά: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Απολογείται για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από το σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα απολογηθεί για την εγκληματική του πράξη που είχε σοκάρει το πανελλήνιο ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Αύριο το πρωί λίγο μετά τις δέκα ο κατηγορούμενος θα σταθεί ενώπιον των τακτικών δικαστών και των ενόρκων προκειμένου να απολογηθεί για το έγκλημα που ο ίδιος ομολόγησε, αφού προηγουμένως επί τριάντα επτά ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές καινά εμφανίσει το δικό του έγκλημα ως πράξη αγνώστων ληστών.

Ο ίδιος βέβαια έχει δώσει το υπερασπιστικό του στίγμα, ισχυριζόμενος ότι τέλεσε τη αξιόποινη πράξη που τον οδήγησε στο εδώλιο ευρισκόμενος σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

Σήμερα έπεσε η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας.

Οι ενδείξεις στο ηλεκτρονικό ρολόι της Καρολάιν

Η καταγραφή από το ηλεκτρονικό ρολόι που φορούσε η Κάρολαϊν Κράουτς το βράδυ της δολοφονίας της στο οποίο υπήρχε ένδειξη ότι πραγματοποιήθηκαν 17 βήματα, διανύοντας 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων λίγο πριν το έγκλημα, απασχόλησε σήμερα τους δικαστές.

Το δικαστήριο, μετά από αίτημα της εισαγγελέως, κάλεσε έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι και την κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο λόγος που μπορεί να έγινε η επίμαχη καταγραφή, δεν σημαίνει ότι το θύμα ήταν ξύπνιο, αλλά θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της στον ύπνο της.

Γιατί δεν πήγαν οι γονείς του Μπάμπη στο δικαστήριο

Κατά τη διάρκεια της δίκης  αναγνώστηκαν τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων και 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο τελευταίος δεν θέλησε να εξετάσει κανέναν μάρτυρα σήμερα, ωστόσο όταν η Πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Κάρολαϊν, στα αποσπάσματα που αφορούσαν την γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάμματα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα.

«Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» εξήγησε.

Νωρίτερα, κατέθεσε εν ενεργεία  εισαγγελική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

«Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Κάρολαϊν» υποστήριξε αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου τους Ρόξι, προσθέτοντας: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».