Αρχική Eπικαιρότητα Ελαιόλαδο: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού

Ελαιόλαδο: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού

Μεταβολές στις τιμές παραγωγού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, με την Ελλάδα και την Ισπανία να σημειώνουν αύξηση, ενώ πτώση εμφανίζει η Ιταλία.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τα δεδομένα των τιμων παραγωγών για την περίοδο από 18 έως 24 Απριλίου 2022 για τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες στην παραγωγή ελαιολάδου (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) έδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC)

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι τιμές στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 διαμορφώθηκαν στα 3,25 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 ήταν 3,44 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού διαμορφώθηκαν στα 4,30 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας πτώση 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Προηγούμενο άρθροVIDEO: 9o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
Επόμενο άρθροΠόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο το τελευταίο 24ωρο