Αρχική Ν. Λακωνίας Μονεμβασιά: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 52χρονος

Μονεμβασιά: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 52χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 52χρονος που σε κατάσταση αμόκ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου παρέσυρε, σκότωσε και έσυρε με το αυτοκίνητο του, τους δύο 77χρονους στη Μονεμβασιά…

Ο δράστης που με την πρωτοφανή πράξη του σκότωσε δύο άντρες στην Μονεμβασιά, σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Σπάρτης. Εκεί παρέμεινε για λίγη ώρα, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, σωματική βλάβη εξ αμελείας και απείθεια. Κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο ο 52χρονος που από χθες δεν έχει πει ούτε μια λέξη στους αστυνομικούς, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο της Σπάρτης γιατί προχώρησε σε αυτή την ενέργειας απάντησε: « Εάν με αφήσουν τα παιδιά θα σας πω».

Η στάση του δράστη έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς ενέργειες και πράξεις του μετά από την σύλληψη του δεν έχουν λογική εξήγηση. Πάντως, άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία μάλιστα λάμβανε και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των συγγενών του ενός θύματος, του Κώστα Σαρμπάνη, Χρήστος Πλείωτας που βρέθηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ένα τροχαίο δυστύχημα. «Σαφώς και έχει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας και μπορεί να αρθρώσει τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς του, πλην όμως δεν τρελαίνεται ένας άνθρωπος από τη μία στιγμή στην άλλη. Θα πρέπει να διερευνηθεί η πορεία και η διαδρομή του συγκεκριμένου ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του, διότι δεν μπορεί να τιτλοφορείσαι ως επιχειρηματίας και να έχεις μία διαδρομή καθόλα λογικού ατόμου από πλευράς ατομικής, οικογενειακής, επαγγελματικής, κοινωνικής.

Δεν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας που συνετελέσθη το άγριο έγκλημα, η κατά συρροή δολοφονία δύο ανθρώπων και η κατά συρροή πρόκληση δύο επικίνδυνων σωματικών βλαβών» είπε στο newsit.gr ο Χρήστος Πλείωτας και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν από το χάραμα της ημέρας μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ να λειτουργείς ως λογικός καθόλα άνθρωπος. Να ξυπνάς, να σηκώνεσαι, να συμπεριφέρεσαι λογικά, να πηγαίνεις στη δουλειά σου, συνομιλείς με την οικογένειά σου και με τους φίλους σου ως καθόλα λογικός άνθρωπος. Να τονίσω δεν πρόκειται για ένα απλό τροχαίο ατύχημα από το οποίο προέκυψαν δύο θανατηφόροι τραυματισμοί. Πρόκειται για ένα έγκλημα τελούμενο εκ προθέσεως και θεωρώ με την ασφάλεια και τα εχέγγυα που παρέχει η εισαγγελική και η ανακριτική αρχή ότι θα αποδοθεί η δέουσα κατηγορία προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό που πραγματικά συνετελέσθη και ήταν κάτι πάρα πολύ άγριο για τα ποινικά και δικαστικά χρονικά της Λακωνίας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ / newsit