Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης ποντάρει στον ορειβατικό τουρισμό, αξιοποιώντας τα ιστορικά...

Κώστας Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης ποντάρει στον ορειβατικό τουρισμό, αξιοποιώντας τα ιστορικά του μονοπάτια»

Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (8/5/2022), στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε πορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 ορειβάτες, ξεκινώντας από τη Σιλίμνα, συνεχίζοντας στα Μανταιίκα και με κατάληξη το Μουσείο Δασικής Ιστορίας, στο Χρυσοβίτσι.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής των Ιστορικών Μονοπατιών της Επανάστασης του Δήμου Τρίπολης.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, ενώ την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής έκανε η δημοσιογράφος, Εύα Γαλανιάδη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης συμμετείχε στην ορειβατική πορεία και στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μίλησε και υπογράμμισε ότι «τα ιστορικά μονοπάτια του Μαίναλου, με όλη την προσπάθεια από τον ΣΑΟΟ, διανοίχθηκαν και σηματοδοτήθηκαν. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ηλεκτρονική εφαρμογή για όλα τα κινητά. Μέσα από την εφαρμογή, μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει τα ιστορικά μονοπάτια και να γνωρίσει γενικότερα την περιοχή μας, το Μαίναλο, τον Δήμο Τρίπολης.

Θέλουμε να γίνετε οι διαφημιστές της περιοχής μας. Ο Δήμος Τρίπολης έχει ποντάρει πολλά στον ορειβατικό τουρισμό, διότι έχουμε πολύ όμορφα μονοπάτια. Οι ορειβάτες από όλα τα μέρη της χώρας που έρχονται στον τόπο μας, θα είναι οι ζωντανοί διαφημιστές μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον ΣΑΟΟ και τον ΕΟΣ για τη συνεργασία που έχουμε και να ανακοινώσω ότι τον Σεπτέμβριο θα γιορτάσουμε τα 200+1 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασης, ακριβώς στον τόπο που γεννήθηκε ο Ελευθερωτής του Γένους μας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, σε μια διαδρομή από την Αλωνίσταινα ως το Λιμποβίσι.»