Αρχική Ν. Λακωνίας Αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς: Ζούσαν και οι δύο όταν τους παρέσυρε-Απίθανο να είχαν προηγούμενα

Αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς: Ζούσαν και οι δύο όταν τους παρέσυρε-Απίθανο να είχαν προηγούμενα

Τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, περιέγραψε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Σταύρος Χρηστάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Ο δράστης μπήκε αντίθετα το βράδυ του Σαββάτου στις 9.45 με μεγάλη ταχύτητα στο μονόδρομο, βγήκε στον δρόμο και χτύπησε ένα παπάκι που δύο συμπολίτες μας. Δύο φιλήσυχοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, 77 ετών. Τους έριξε κάτω βάζει τον έναν στο σασί, από κάτω του αυτοκινήτου, τον παρασέρνει τον σέρνει αιμόφυρτο 250 μέτρα περίπου». Ο κ. Χρηστάκος ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος ήταν εν ζωή και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι φώναζε.

Μέσα σε πέντε λεπτά σύμφωνα με την περιγραφή του αντιδημάρχου, γύρισε στο σημείο, παρέσυρε και τον δεύτερο ηλικιωμένο, τον οποίο είχαν αφήσει στη θέση του έως ότου έρθει το ασθενοφόρο, φοβούμενοι εσωτερική αιμορραγία.

«Επιστρέφει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τον παρασέρνει – άλλοι λένε ότι τον σημάδεψε, άλλοι λένε ότι τον παράσυρε, δεν τον σημάδεψε. Υπάρχουν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι όπως περνούσε επεδίωξε να περάσει από πάνω του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον δεύτερο τραυματία, που είχε χτυπήσει μόνο στο πόδι τον παρέσυρε για 150 μέτρα και κατέληξε πλέον «σε μια λίμνη αίματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο περιστατικό συνέβη σε ώρα που υπήρχε κόσμος να κυκλοφορεί.

«Οι Μονεμβασίτες πήγαν και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Του χτύπαγαν τα τζάμια, του φώναζαν να σταματήσει. Τελικά ένας συμπολίτης μας ασφαλιστής, με αυτοθυσία έβαλε το αυτοκίνητό του μες το δρόμο, έπεσε αυτός επάνω και οι αστυνομικοί έβαλαν το δικό τους όχημα μες τη μέση και κατάφεραν και τον έπιασαν», τόνισε ο κ. Χρηστάκος.

Ο αντιδήμαρχος θεωρεί απίθανο οι δύο ηλικιωμένοι να είχαν προηγούμενα με τον 52χρονο αν και δεν αποκλείει να γνωρίζονταν καθώς η Μονεμβασιά έχει 1.000 κατοίκους. Δεν είχε πέσει ποτέ πάντως στην αντίληψή του κάποιο συμβάν ή περιστατικό με τον δράστη στο παρελθόν.