Αρχική Ν. Κορινθίας Υπόθεση 33χρονης Φιλιώς: Στα χέρια των δικηγόρων οι ιατρικές εκθέσεις – Διαβουλεύσεις...

Υπόθεση 33χρονης Φιλιώς: Στα χέρια των δικηγόρων οι ιατρικές εκθέσεις – Διαβουλεύσεις με Moderna

Δεν πρόκειται να αφήσει τη συμφορά που τους βρήκε στην τύχη της. Η οικογένεια της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα που «έσβησε» στις 8 Φεβρουαρίου, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με δύσπνοια και άλγος στα κάτω άκρα της, λίγο μετά τον εμβολιασμό της, είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση στο τέρμα.

Έτσι, τρεις μήνες μετά το τραγικό συμβάν, οι ιατρικές και αστυνομικές εκθέσεις, από τις έρευνες που έγιναν βρίσκονται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της οικογένεια. Ο σύζυγος και οι γονείς έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια υποστηρίζοντας ότι η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της λόγω εμβολιασμού.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια, έλαβε πριν από δύο με τρεις ημέρες τις συγκεκριμένες εκθέσεις, οι οποίες μελετώνται σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή της οικογένειας, Πανίκο Σταυριανό, ώστε να παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα τους βήματα.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αναμένει την έκθεση του ΟΚΥπΥ για την υπόθεση, ώστε να την μελετήσει και να την αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες, ως είθισται.

Μιλώντας στον REPORTER, o διευθυντής του «Temple Court», δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας της 33χρονης, Στέλιος Κτενάς, ανέφερε πως η οικογένεια μετά το χαμό της άτυχης Φιλιώς, «μεταφέρθηκε στην Ελλάδα γιατί έπρεπε να υπάρχουν άτομα να βοηθούν τα μωρά να πηγαίνουν σχολείο και λοιπά. Σημειώνω ότι η πρόθεση της οικογένειας ήταν να μείνει στην Κύπρο. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Ο σύζυγος της 33χρονης έχει άμεσα βοήθεια από την αδελφή του, η οποία μεγαλώνει τα παιδιά και τα παίρνει στο σχολείο».

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ MODERNA

Επισήμανε εξάλλου ότι πριν δύο τρεις μέρες έλαβαν όλες τις ιατρικές εκθέσεις και τις εκθέσεις της Αστυνομίας. Είναι υπό μελέτη, πάντα μαζί με την σύμφωνη γνώμη του ιατροδικαστή της οικογένειας, Πανίκου Σταυριανού, ανέφερε ο κ. Κτενάς.

Σημείωσε μάλιστα πως «ήρθαμε σε επαφή με την Moderna, σκεύασμα της οποίας έλαβε η 33χρονη Φιλιώ και πρόκειται να κάνουμε αγωγές στην εταιρεία, εκτός κι αν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός».

Διευκρινίζοντας την θέση του, ο κ. Κτενάς, επισήμανε ότι «η εταιρεία μας ζήτησε κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποιοι είναι οι κληρονόμοι της 33χρονης. Προχωρήσαμε επικοινωνήσαμε μαζί τους, τους ενημερώσαμε ότι έχουμε πρόθεση να κινηθούμε νομικά γιατί η πελάτισσα μας χάθηκε λόγω του εμβολίου. Η απάντησή τους είναι ότι συνεργάζονται και ζήτησαν κωδικούς του πακέτου της Moderna και λοιπά. Αν δεν συνεργαστούν, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς σαν δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται την οικογένεια, θα το πάμε μέχρι τέλους».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑ-ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Την ίδια ώρα, ο κ. Κτενάς εξέφρασε την απαρέσκειά του γιατί το Υπουργείο τους ενημέρωσε τόσο δια ζώσης, όσο και δια τηλεοράσεως ότι θα σταθεί δίπλα στα παιδιά της 33χρονης, όμως δεν έγινε τίποτα απολύτως, όπως υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι αυτό μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα με οικονομική βοήθεια, είτε με οτιδήποτε άλλο.

«Η οικογένεια σκεφτόταν ότι μπορούσε το κράτος να τους βρει μια καλύτερη δουλειά για να μείνουν στην Κύπρο. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι που αναγκάστηκαν να μείνουν στην Ελλάδα».

Απαντώντας στις κατηγορίες που προσάπτει στο Υπουργείο ο δικηγόρος, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σήκωσε το γάντι τονίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο διαμήνυσε ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιοδήποτε αίτημα από την οικογένεια. Ο Υπουργός προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο του συζύγου της 33χρονης, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση».

Με πληροφορίες από το Reporter.com.cy.