Αρχική Ν. Λακωνίας Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

Μαθήματα υφαντικής τέχνης σε ορθό αργαλειό θα παρακολουθήσουν συνολικά 14 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν στον σχετικό κύκλο διδασκαλίας το προσεχές διάστημα, στον Δημοτικό Ξενώνα του Γερακίου, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δομή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, λειτουργεί με την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε.

Μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκε η προβολή και ανάδειξη της υφαντικής τέχνης με τη λειτουργία και την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κύκλου διδασκαλίας της. Συγκεκριμένα τα μαθήματα διεξήχθησαν το χρονικό διάστημα από τις 5 Μαΐου έως τις 24 Σεπτεμβρίου και τα παρακολούθησαν συνολικά 23 άτομα, που μοιράστηκαν σε δυο τμήματα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς της covid-19.

Μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω κύκλου διδασκαλίας και στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος μαθημάτων για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης.