Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Νέα τροπή στο θάνατο της Μαλένας – Έρευνα για την πιθανότητα...

Πάτρα: Νέα τροπή στο θάνατο της Μαλένας – Έρευνα για την πιθανότητα πρόκλησης λευχαιμίας

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για την συγκλονιστική υπόθεση της Πάτρας, με την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου να συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού, προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν την ολοκλήρωση της μεγάλης έρευνας στα κινητά, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablet της κατηγορούμενης, το νέο πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τις νέες καταθέσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες, από 15 γιατρούς και νοσηλευτές.

Η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, αναφορικά με τις ομοιότητες στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εξηγώντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο απεβίωναν.

Οι γιατροί μάλιστα δεν είχαν ενημερώσει τους γονείς πως επίκειται θάνατος ή πως μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενο αυτού.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, η ιατροδικαστής απάντησε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, ως δηλητήριο στον οργανισμό, και να προκαλέσει τη λευχαιμία.

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες», τόνισε η κ. Δημακοπούλου.

Επισήμανε πως η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει τα ίδια επεισόδια με τη Τζωρτζίνα, καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο πρέπει ο ρυθμός χορήγησης και η ποσότητα να είναι συγκεκριμένες, γιατί πρόκειται και για δύο διαφορετικά προφίλ παιδιών.

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος πατέρας των κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, είναι πολύ πιθανό να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση τις επόμενες μέρες, μαζί με την Χριστίνα Τσάκωνα που διενήργησε τη νεκροψία στα Μαλένα και την συνάδελφό της, Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας.