Αρχική Eπικαιρότητα Σοκάρουν τα στατιστικά: Πάνω από 120 ανήλικοι έφυγαν από το σπίτι τους...

Σοκάρουν τα στατιστικά: Πάνω από 120 ανήλικοι έφυγαν από το σπίτι τους το 2021 – Δεκάδες οι εξαφανίσεις παιδιών

Το περιστατικό με την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής από το Περιστέρι, η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της αφότου πείστηκε από έναν 22χρονο που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είχε αίσιο τέλος, καθώς οι αρχές εντόπισαν την ανήλικη μετά από 48 ώρες και ο 22χρονος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για αρπαγή ανηλίκου, ωστόσο, αναδεικνύει τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τους εφήβους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η κατάσταση με τις εξαφανίσεις και τη φυγή ανηλίκων από το σπίτι τους, προκαλεί σοκ. Στον απολογισμό του για το 2021, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι τα αιτήματα για την αναζήτηση παιδιών που έφυγαν από το σπίτι τους έφτασαν τα 124. Από αυτά, τα 109 βρέθηκαν, όμως, 15 εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο αριθμός των περιστατικών εξαφάνισης παιδιών σε σχέση με το 2020 παρουσιάζει αύξηση 23%. Επιπλέον, η βασική αιτία φυγής των ανήλικων παιδιών από το σπίτι τους, το  2019 ήταν τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, όμως, για το 2020 και 2021 οι αιτίες της αύξησης έχουν  να κάνουν με το διαδίκτυο και τα κυκλώματα που δρουν σε αυτό.

«Δυστυχώς αυτά που έχουν παρατηρηθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Αμερική συμβαίνουν πλέον και στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Τα κυκλώματα που δρουν μέσα από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα τεράστιο σύγχρονο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί» δηλώνει στη Real News ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθροΕφορία: Απειλούνται με αυτόματες κατασχέσεις πάνω από 2 εκατομμύρια οφειλέτες
Επόμενο άρθροVIDEO: Με άστατο καιρό και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο