Αρχική Eπικαιρότητα Προμήθεια αντιικών φαρμάκων από το ΕΣΥ – Συνεχίζεται και σήμερα η...

Προμήθεια αντιικών φαρμάκων από το ΕΣΥ – Συνεχίζεται και σήμερα η διάθεσή τους

Και σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου, θα συνεχίσει η προμήθεια των αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Όπως ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών το υπουργείο έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Η προμήθεια των αντιικών πραγματοποιήθηκε από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Κυριακή 01/05/2022 και θα συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα 02/05/2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.