Αρχική Eπικαιρότητα Ηπατίτιδα σε παιδιά: Δεν έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του...

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Δεν έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτης

Μετά τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν εντοπιστεί σε χώρες του εξωτερικού και έχει σημάνει συναγερμός, για το ίδιο θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα και όπως είπε ο αριθμός των παιδιών με ηπατίτιδα είναι εξαιρετικά χαμηλός παγκοσμίως, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί που οφείλεται η έξαρση αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη σε κάποιες περιπτώσεις έχει βρεθεί ένας αδενοϊός, αλλά υπάρχει περίπτωση, όπως είπε αυτός ο ιός να συνδιάζετια και με κάτι άλλο.

Δεν συνδέεται με τα εμβόλια του κοροναϊού

Τόνισε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων είναι στην Αγγλία και παράλληλα σημείωσε ότι με βάση τα δεδομένα «απορρίπτουμε το ενδεχόμενο να συνδέεται με το εμβόλιο του κοροναϊού».

Ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας στην χώρα σημειώνοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μείωση σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους.

Τόνισε ότι ο καιρός τώρα βοηθάει με το άνοιγμα της κοινωνίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα από το Πάσχα, καθώς όπως είπε θεωρεί ότι δεν θα έχουμε μεγάλη έξαρση.