Αρχική Ν. Κορινθίας Motor Oil Hellas: Το σχέδιο για το νέο FSRU στους Αγίους Θεοδώρους...

Motor Oil Hellas: Το σχέδιο για το νέο FSRU στους Αγίους Θεοδώρους και οι άλλες επενδύσεις της ενεργειακής μετάβασης

Η Motor Oil Hellas φιλοδοξεί να κατοχυρώσει πρωταγωνιστική θέση στην ενεργειακή μετάβαση, για την επίτευξη μιας οικονομίας απαλλαγμένης από τον άνθρακα, ανέφερε ο European Affairs Manager του ομίλου Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, συμμετέχοντας στο 7ο Delphi Economic Forum

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο δημιουργίας μονάδας FSRU (Floating Storage Regasification Unit) στην περιοχή της Κορίνθου.

Όπως είπε ο κ. Χατζηφώτης στον τομέα του φυσικού αερίου πέραν των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που o Όμιλος διαθέτει στους Αγίους Θεοδώρους και δημιουργεί στην Κομοτηνή, η Motor Oil σχεδιάζει την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, FSRU (Floating Storage and Regasification Unit).

Η ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E. είναι ένα στρατηγικό έργο διεθνούς εμβέλειας, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών σε τροφοδοσία φυσικού αερίου, αλλά παράλληλα ενσωματώνει την δυνατότητα υποδοχής ανανεώσιμων καυσίμων του μέλλοντος, όπως το υδρογόνο, υπογράμμισε το στέλεχος της Motor Oil.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το έργο σχεδιάζεται με τις βέλτιστες τεχνικές για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, καθώς προβλέπεται να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρική ενέργεια από την στεριά (cold ironing) με ρεύμα από τις επενδύσεις του Ομίλου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Παράλληλα αποτελεί  μια αξιόπιστη λύση σε προχωρημένο επίπεδο ωριμότητας, με στρατηγική αξία και πλεονεκτήματα που μπορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια εφοδιασμού.

Motor Oil Hellas: Το σχέδιο για το νέο FSRU στην Κόρινθο και οι άλλες επενδύσεις της ενεργειακής μετάβασης

Επενδύσεις της ενεργειακής μετάβασης

Ο όμιλος της Motor Oil που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και αξία, με βιωσιμότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια, με περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση.

Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί περισσότερο από 1 δισ. ευρώ, και οι επενδύσεις θα συνεχιστούν σε τέσσερις πυλώνες:

* Βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του διυλιστηρίου που είναι ένα από τα πιο προηγμένα στην Ευρώπη

* Παραγωγή καθαρότερων ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων, όπως το πράσινο υδρογόνο και τα βιοκαύσιμα, και αξιοποίηση των ευκαιριών της κυκλικής οικονομίας

* Ανάπτυξη του μεγαλύτερου και ταχύτερου δικτύου ηλεκτροφόρτισης στα Βαλκάνια και δημιουργία του πρατηρίου του μέλλοντος

* Διαρκής Ενίσχυση της δυναμικότητά του ομίλου σε ΑΠΕ (279ΜW σε λειτουργία, 84 υπό κατασκευή, 650 σε πρόσθετες άδειες παραγωγής)

Motor Oil

H Μοtor Oil

Η Motor Oil ιδρύθηκε πριν 50 χρόνια και είναι ηγέτης στον ενεργειακό κλάδο – στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Μεσογείου. Στηρίζει την οικονομία με εξαγωγές σε πάνω από 45 χώρες, χιλιάδες εργαζόμενους και συνεχείς νέες επενδύσεις. Δραστηριοποιείται στον χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου, και παράλληλα στον τομέα του υγραερίου, της εμπορίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω των θυγατρικών του εταιριών. Ο Όμιλος, μέσω ενός στοχευμένου επενδυτικού πλάνου ηγείται της διαμόρφωσης ενός βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος, με σταθερότητα και συνέπεια. Από το 2001 η Motor Oil είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

 

πηγή: capital.gr